Denna tjänst är tillsatt!

Försäljningschef

Som försäljningschef för OEM-avdelningen har du ansvaret för försäljning av fläktar, elmotorer och drivlösningar till tillverkare inom bland annat ventilation, värme, kyla, automation, telekom, it, industriteknik, fordonsindustri, hushållsapplikationer och medicinteknik samt elektronikkylning. Våra produkter tillverkas i Tyskland och kundanpassas vid vår lokala produktionsenhet i Järfälla utanför Stockholm. Vår nuvarande försäljningschef går vidare inom företaget och därför söker vi nu hans efterträdare. OEM-avdelningen består f.n. av 9 försäljningsingenjörer och 3 innesäljare som samarbetar med framför allt kundernas konstruktörer, inköpare och kvalitets- och produktansvariga inom ett flertal marknadssegment. Säljarna deltar i specifikations- och urvalsarbetet tillsammans med kunderna för att säkerställa en optimal lösning. Du får tekniskt säljstöd av vår teknikchef lokalt i Sverige och vårt moderbolag i Tyskland vid behov. Du rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter
 • Leda, motivera och utveckla OEM-avdelningens arbete med försäljning till konstruktörer, inköpare samt kvalitets- och produktansvariga inom olika utvecklande och tillverkande kunder på en strategisk och operativ nivå.
 • Ev. eget ansvar för utvalda kunder.
 • Säkerställa att vi levererar både standard- och kundanpassade produkter/lösningar som uppfyller marknadens krav.
 • Delta aktivt på mässor, seminarier och andra marknadssammanhang.
 • Samarbeta med ebm-papst globalt för att säkerställa att vi lär från och hjälper våra kollegor i andra länder.
 • Du har personalansvar för i dagsläget totalt 12 medarbetare, i Stockholm, Göteborg och Ljungby. Du får räkna med upp till 50 resdagar/år.
 • Du rapporterar till VD och du ingår i ledningsgruppen. Din arbetsplats är på huvudkontoret i Järfälla.
Din bakgrund/personlighet
 • Du har solid erfarenhet från OEM-försäljning inom ventilation, klimat eller industri. Har du tidigare haft en ledande roll är det en fördel. Viktigast är att du har ledaregenskaper och att du har jobbat med budget- och resultatansvar.
 • Du är en pragmatisk, kommunikativ och lyhörd ledare som entusiasmerar medarbetarna och har ambition att lösa kunders utmaningar
 • Lätt att skapa och upprätthålla långsiktiga personliga kontakter.
 • Har både strategisk förståelse och är taktiskt hands-on.
 • Du är en professionell affärsman med god förhandlingsförmåga som kan stötta säljarna vid kundbesök.
 • Lösningsorienterad, initiativrik, serviceinriktad, prestigelös och strukturerad är några egenskaper vi uppskattar hos dig som person. Har du dessutom humor då passar du in på vårt företag.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • Relevant teknisk utbildning.
Vi erbjuder
 • Ett utvecklande arbete på ett framgångsrikt, marknadsledande och lönsamt företag. Vi på ebm-papst ser personalen som en tillgång och har därför genom åren skapat en god och trivsam atmosfär. Vi ser fram emot att även att du med ditt positiva sätt och med din kompetens kan bidra till att utveckla företaget och den goda stämningen som råder i teamet.
Om företaget

ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment. Våra kunder finns exempelvis inom ventilation, kyla, värme, telekommunikation, elektronikindustri, automation, medicinteknik och fordonsindustri. Vi försöker alltid hitta den optimala lösningen för kundens applikation. Ofta innebär det att vi utvecklar, producerar och levererar en fläkt eller elmotor som är anpassad speciellt för vår kund. Vår ambition är alltid ett nära och långsiktigt samarbete med kunden. Vårt moderbolag finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla. Vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Järvsö, Växjö och Ljungby, Älvsbyn och Örebro. Totalt har ebm-papst över 12.000 anställda i 57 länder och omsätter ca 1,7 miljarder Euro. I Sverige är vi 65 personer och har en omsättning på ca 350 miljoner kronor.

Vår GreenTech-strategi innebär att vi arbetar för en hållbar utveckling och i november 2013 utsågs ebm-papst till Tysklands mest hållbara företag med den prestigefyllda utmärkelsen The German Sustainability Award.

Sökord: säljchef, försäljningschef, teknisk säljchef, säljledare, energiingenjör, säljare, KAM, Key Account Manager, försäljningsingenjör, distriktschef, regionchef, Area Sales Manager, affärsområdeschef, ventilation, värme, kyla, automation, telekom, it, industriteknik, medicinteknik, elektronikkylning, aggregat, elmotor, motorstyrningar, fläkt, klimat, värmepumpar, industri, automation, fordonsindustri, elektromekanik, mekanik, maskinteknik.
Denna tjänst är tillsatt!