Denna tjänst är tillsatt!

Key Account Manager

Ditt ansvar som Key Account Manager / KAM är att driva och utveckla försäljningen mot maskinbyggare och industrikunder i Sverige. Du ansvarar för Drakas kabelsortiment inom segment OEM och Industri samt försäljningen både mot befintliga och nya kunder. Detta arbete gör du i nära samarbete med regionsäljare, innesäljare, offertingenjörer och produktchef.

Dina arbetsuppgifter
 • Besöka tekniker, konstruktörer och inköpare hos maskingbyggare (OEM) och industrin i Sverige. Du presenterar Drakas och Prysmian Groups välkända och breda kabelsortiment som består av standard- och kundanpassade produkter. Du får teknisk support från huvudkontoret i Nässjö.
 • Ansvara för att utveckla befintliga kunder samtidigt som du lägger ner energi på nykundsbearbetning för att stärka marknadspositionen.
 • Du har en tät dialog med fabriks-, logistik- och produktchef för att erbjuda kunderna den optimala produktlösningen.
 • Tillsammans med kunder besöker du internationella produktionsenheter varför goda engelskakunskaper är ett krav.
 • Du rapporterar till försäljningsdirektören som sitter i Stockholm. Önskvärd bostadsort är Malmö, Göteborg, Stockholm eller Nässjö. Vi är även öppna för andra bostadsorter då du bearbetar kunder i hela Sverige. Räkna med ca 1 övernattning/vecka.
Din bakgrund/personlighet
 • Har arbetat med försäljning inom industrin och haft kontakt med tekniker och konstruktörer. Elkunskaper är meriterande.
 • Är uthållig med att driva långsiktiga affärer samtidigt som du har förmåga att få avslut i dina affärer.
 • Du är en entreprenör och med ditt brinnande intresse för att ta marknads-andelar lägger du ner mycket tid för att hitta nya kunder samt underhålla och utveckla befintliga kunder.
 • Arbeta i team är för dig en självklarhet och genom att vara kommunikativ, strukturerad, drivande, prestigelös skapar du goda förutsättningar att driva affärerna på en professionell nivå.
 • Resultatfokuserad, affärsmässig, engagerad, självgående och tekniskt intresserad är några egenskaper vi värderar högt hos dig som person.
 • Förmodligen är du tekniskt utbildad.
Vi erbjuder
 • Draka Kabel är Sveriges ledande tillverkare av kabel och vi tror att med ditt entreprenörskap och med ditt positiva sätt kan du vara med och bidra till att utveckla segmentet OEM & Industri inom företaget och den goda stämning som råder i teamet. Det finns internationella karriärsmöjligheter inom Prysmian Group och vi erbjuder marknadsmässiga lönevillkor och tjänstebil.
Om företaget

Från de djupaste oceaner till satelliter som kretsar kring jorden hittar du produkter utvecklade av oss. Draka Kabel Sverige AB är en del av en stor global aktör inom kabeltillverkning – Prysmian Group. Gruppen finns i 50 länder och har 20 000 anställda. Prysmian Group är marknadsledare i tillverkning av elektriska kablar. Produkterna marknadsförs under de välrenommerade varumärkena Draka och Prysmian. Med innovativa lösningar hjälper vi våra kunder att överföra energi och information på ett effektivt sätt, överallt! I den svenska delen av företaget finns fabriken och huvudkontoret i Nässjö och totalt är vi i dagsläget 175 medarbetare.

För att läsa mera om företaget besök gärna prysmiangroup.com eller www.draka.se

Sökord: KAM, Key Account Manager, Area Sales Manager, GAM, Global Account Manager, BAM, Business Account Manager, Account Manager, säljare, försäljningsingenjör, Sales Engineer, Försäljningschef, Produktchef, Distriktchef, Distriktschef, Regionchef, kablar, kopplingskablar, anslutningskablar, gruvkablar, krankablar, motorkablar, ställverkskablar, maskinkablar, hisskablar, elkomponenter, OEM, industri,
Denna tjänst är tillsatt!