Denna tjänst är tillsatt!

Produktchef

Som produktchef till vår VS-avdelning för sortimentet stålrör och delar samt kopparrör är ditt ansvar att vara uppdaterad om marknadens behov/utveckling inom produktområdet. Marknadsstrategi, kategoriplanering, förhandling och val av rätt leverantör, prissättning och registrering/uppdatering av data i affärssystemet är några väsentliga arbetsuppgifter du har.

Dina arbetsuppgifter
 • Ditt uppdrag är att utveckla, förankra, genomföra och följa upp kategoriplaner inom sortimentet stålrör och delar samt kopparrör. Sortimentet omsätter ca 550 MSEK.
 • För att kunna erbjuda kunderna ett marknadsanpassat och konkurrenskraftigt sortiment krävs tuffa förhandlingar med avtalsleverantörer. Du har ett gediget intresse för att hitta rätt leverantör för rätt produkt till rätt pris. Kontinuerlig uppföljning av lönsamhet, lageromsättningshastighet, servicegrad m m är andra väsentliga nyckelparametrar som ingår i din roll.
 • Du är ett viktigt stöd för säljarna vad gäller marknadsföringen och försäljningen av stålrör/delar/kopparrör mot främst VS- och industrikunder. Du ansvarar för den tekniska produktkunskapen och du är ett bollplank i prissättningsfrågor.
 • Som produktchef samarbetar du med koncerninköp, nordiska kollegor och du förankrar kategoriplaner med ledningen.
 • Du besöker leverantörer och mässor för att hålla dig uppdaterad och följa vad som händer i omvärlden vad gäller bl a trender, förändringar, råvarupriser på metaller, konkurrenter etc.
 • Du rapporterar till inköpchefen inom VS och du är helst placerad på HK i Stockholm (Liljeholmen).
Din bakgrund/personlighet
 • Du har erfarenhet och kunskap inom stålrör från VS- alt industribranschen. Du kan t ex ha arbetat som produktchef, kategorichef, Category Manager, inköpare, projektledare, konsult eller säljare.
 • Med din affärsmässighet och professionella förhandlingsförmåga ser du till att skapa tillväxt och en god lönsamhet inom kategorin. Är du dessutom kundorienterad och tekniskt intresserad är du rätt person för jobbet.
 • Ahlsell arbetar i affärssystemet Vivaldi (egenutvecklat) och vi förutsätter att du är en van användare av affärssystem och Excel.
 • Engelskakunskaper är ett krav.
 • Vi uppskattar om du har följande personlighet: resultatinriktad, kommunikativ, analytisk, strukturerad, självständig och flexibel.
Vi erbjuder
 • Tillsammans med ett flertal affärssinnade försäljningschefer inom VS och Industri i Sverige kommer du att vara en betydande ”nyckelperson” som driver och utvecklar Ahlsells affär inom stålrör/delar/kopparrör.
 • En bred och ansvarsfull roll i ett marknadsledande företag med möjligheter att göra en långsiktig karriär inom företaget.
Om företaget

Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, El, Verktyg & Maskiner. Koncernen har en årlig omsättning om ca 21 miljarder SEK och ca 4 800 anställda.

Sökord: produktchef, produktansvarig, kategoriansvarig, chef, säljare, säljledare, distriktchef, inköpare, projektledare, konsult, VVS, VS, bygg, industri, stål, koppar, rör, rostfritt, flänsar, plåt, stång, profilrör, rörsystem, snabbkopplingar, gängrör, kopplingar,
Denna tjänst är tillsatt!