Denna tjänst är tillsatt!

Produktchef Elnät

Som produktchef / produktspecialist för Drakas och Prysmian Groups välkända och breda kraftkabelsortiment och tillbehör ansvarar du för sortimentets sammansättning. Du är uppdaterad om marknadens behov/utveckling inom produktområdet och utformar/genomför strategier och marknadsplaner. Du ansvarar även för produkternas tekniska krav, lönsamhet och livscykler. Du initierar produktutveckling, definierar riktlinjer för säljkanaler och prissättning samt ansvarar för att produktrelaterad info finns i våra system och är tillgänglig för våra elinstallations- och elnätskunder.

Dina arbetsuppgifter
 • Äga och vårda kraftkabelsortimentet som består av hög-, mellan- och lågspänningskablar. Sortimentet omsätter ca 300 mkr.
 • Du ansvarar för sortimentets lönsamhet.
 • Skapa, genomföra och följa upp produktstrategier/marknadsplaner.
 • Tillsammans med dina kollegor och säljorganisationen lanserar du produkter och tjänster, bevakar marknaden när det gäller trender, lagstiftning och konkurrenter.
 • Du är också behjälplig som teknisk support och finns till hands internt och externt för utbildning, vid upphandling, vid offerter, möten, event samt vid mässor.
 • Du har nära kontakt med våra fabriker i Nässjö samt relevanta fabriker i Europa.
 • Placering att föredra är på huvudkontoret i Nässjö men tänkbar placering kan också vara andra orter såsom Stockholm och Göteborg. Räkna med att du är i Nässjö minimum 2 dagar/vecka. Du får ersättning för ditt hemmakontor.
Din bakgrund/personlighet
 • Du har goda kunskaper inom elkraft.
 • Med din affärsmässighet och ditt intresse för marknadsföring och teknik ser du till att skapa tillväxt och en god lönsamhet inom kategorin.
 • Du klarar av att hantera rollen som projektledare och uppskattar att arbeta med många funktioner internt i bolaget.
 • Draka Kabel arbetar i affärssystemet SAP och vi förutsätter att du är en van användare av affärssystem och Excel.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
 • Vi uppskattar om du har följande personlighet: driven, engagerad, strukturerad, entusiasmerande och förtroendeingivande.
Vi erbjuder
 • Draka Kabel är Sveriges och världens ledande tillverkare av kabel och vi tror att med ditt engagemang och positiva sätt kan du vara med och bidra till att utveckla produktsortimentet kraftkabel inom företaget och den goda stämning som råder i teamet. Det finns internationella karriärsmöjligheter inom Prysmian Group och vi erbjuder marknadsmässiga lönevillkor.
Om företaget

Från de djupaste oceaner till satelliter som kretsar kring jorden hittar du produkter utvecklade av oss. Draka Kabel Sverige AB är en del av en stor global aktör inom kabeltillverkning – Prysmian Group. Gruppen finns i 50 länder och har 20 000 anställda. Prysmian Group är marknadsledare i tillverkning av elektriska kablar. Produkterna marknadsförs under de välrenommerade varumärkena Draka och Prysmian. Med innovativa lösningar hjälper vi våra kunder att överföra energi och information på ett effektivt sätt, överallt! I den svenska delen av företaget finns fabriken och huvudkontoret i Nässjö och totalt är vi i dagsläget 175 medarbetare.

För att läsa mera om företaget besök gärna prysmiangroup.com eller www.draka.se

Sökord: produktchef, produktansvarig, produktspecialist, kategoriansvarig, kategorichef, Category Manager, chef, säljare, säljledare, distriktchef, försäljningsingenjör, KAM, Key Account Manager, Account Manager, inköpare, projektledare, konsult, kabel, kablar, kraftkablar, högspänningskablar, kraftstyrkablar, luftledning, lågspänning, mellanspänning, högspänning, kraft, elkraft, elnät, energi, elnätsinstallatör,
Denna tjänst är tillsatt!