Denna tjänst är tillsatt!

Teknikchef – Produktutvecklare

Som teknikchef för Sverige/Norge har du ett övergripande tekniskt ansvar för ebm-papst lokalt tillverkade och sålda fläkt- och ventilationsprodukter. Du är den lokala tekniska experten på vårt produktsortiment och du ger teknisk support både internt och externt. Du gör teoretiska beräkningar och mätningar av bl a luftflöden vid utveckling och framtagning av nya och kundanpassade produkter. Du ingår i ledningsgruppen.

Dina arbetsuppgifter
 • Ansvara för att tillhandahålla vår sälj- och marknadsavdelning samt kunderna med uppdaterad teknisk information samt dokumentation om ebm-papst produkter. Du är företagets teknikspecialist och rådgivare vid tekniska frågor.
 • Har ett nära samarbete med konstruktörer, tekniker samt säljavdelningarna vid framtagning av kundanpassade produkter. Du verifierar de mekaniska förutsättningarna samt gör teoretiska beräkningar på luftflöden innan en prototyp tillverkas.
 • Kontinuerlig produktutveckling och förslag på förbättringar inom produktsortimentet samt att se till att företagets produkter är marknadsanpassade och håller aktuell teknisk nivå.
 • Deltar aktivt på mässor/seminarier och ansvarar för att utbilda både internt och externt.
 • Genom nära kontakt med teknikavdelningen i Tyskland är du uppdaterad om vilka internationella prospects och produkter som är intressanta för den svenska/norska marknaden.
 • Du har personalansvar för två medarbetare.
 • Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Din arbetsplats är på huvudkontoret i Järfälla.
Din bakgrund/personlighet
 • Du har goda teoretiska kunskaper inom luftflödesberäkningar och du har arbetat med teknisk produktutveckling alt produktledning inom ventilation, klimat eller kyla.
 • Erfarenhet från tillverkningsprocesser inom elektromekanik och plåtbearbetning är en fördel.
 • Du brinner för teknik och utveckling samtidigt som du har ett kommersiellt intresse att skapa nya lösningar utifrån marknadens behov.
 • Lösningsorienterad, innovativ, pedagogisk, kundorienterad och pragmatisk är några egenskaper vi uppskattar hos dig som person.
 • Goda kunskaper i engelska är ett krav.
 • Examen från universitet/högskola eller motsvarande teoretiskt kunnande gällande luftflödesberäkningar.
Vi erbjuder
 • Ett utvecklande arbete på ett framgångsrikt och lönsamt företag. Vi på ebm-papst ser personalen som en tillgång och har därför genom åren skapat en god och trivsam atmosfär. Vi ser fram emot att även att du med ditt positiva sätt och med din specialistkompetens kan bidra till att utveckla företaget och den goda stämningen som råder i teamet.
Om företaget

ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment. Våra kunder finns exempelvis inom ventilation, kyla, värme, telekommunikation, elektronikindustri, automation, medicinteknik och fordonsindustri. Vi försöker alltid hitta den optimala lösningen för kundens applikation, ofta innebär det att vi utvecklar, producerar och levererar en fläkt eller elmotor som är anpassad speciellt för vår kund. Vår ambition är alltid ett nära och långsiktigt samarbete med kunden. Vårt moderbolag finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla. Vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Järvsö, Växjö och Ljungby. Totalt har ebm-papst nära 12000 anställda i 57 länder och omsätter 1,5 miljarder €. I Sverige är vi 69 personer och har en omsättning på 274 miljoner kronor.

Vår GreenTech strategi innebär att vi arbetar för en hållbar utveckling och i november 2013 utsågs ebm-papst till Tysklands mest hållbara företag med den prestigefyllda utmärkelsen The German Sustainability Award.

Sökord: produktutvecklare, produktledare, teknisk chef, teknikchef, chef, produktspecialist, produktchef, energiingenjör, tekniker, produktionsledare, ventilation, fläkt, klimat, värme, el, elmotor, VVS, industri, elektromekanik, mekanik, maskinteknik, termisk design, thermal design
Denna tjänst är tillsatt!