Denna tjänst är tillsatt!

Teknisk Säljare

Du kommer att sälja ebm-papst:s välkända fläktar, elmotorer och drivlösningar till ledande produktföretag inom tillverkande industri. Du tillhör vår framgångsrika OEM-avdelning. Du arbetar idag som utesäljare eller som innesäljare, teknisk support, projektledare och känner dig redo för att ta nästa steg och bli utesäljare. Vi ger dig all support för att utvecklas till en lyckosam teknisk utesäljare. Viktigast för oss är din personlighet och att du har ett eget driv samt har erfarenhet av produkter med avancerat teknikinnehåll.

På ebm-papst ansvarar vi för allt från design till plåtbearbetning. Som teknisk säljare inom OEM driver du försäljningsprojekten framåt från idé till inbyggda produkter, såväl mot kund som internt. Vid vårt huvudkontor i Järfälla finns ett högmodernt produktionscenter med möjligheter att tillverka kundanpassade lösningar. Vi kan nu även erbjuda marknaden digitala lösningar, vilket ger arbetet på vår OEM-avdelning en extra dimension.

Dina arbetsuppgifter
 • Erbjuda marknaden ebm-papst:s starka varumärke inom fläktar, elmotorer, drivlösningar och digitala lösningar.
 • Bearbeta OEM-kunder (maskinbyggare) som är produktföretag inom följande industrier: ventilation, kyla, värme, elektronik och medicinteknik.
 • Du träffar konstruktörer, inköpare och produktionstekniker som du ger förslag på både standard- och kundanpassade tekniska lösningar. Du presenterar produktnyheter och du driver gemensamma projekt med kunden.
 • Ansvara för säljprocessens alla delar: kundbokningar, införsäljning, offerter, prognoser och uppföljning. Mot kund är du ansvarig för After Sales Support att besvara tekniska frågor och hantera reklamationer. Till din hjälp finns teknisk support.
 • Ansvara för ett antal tilldelade kunder och bearbeta nya kunder. Du genomför 2-3 kundbesök per vecka.
 • Delta i mässor och seminarier.
 • Rapportera till försäljningschefen och placering är på vårt regionkontor i Göteborg (Västra Frölunda).
Din bakgrund/personlighet
 • Du har en bakgrund inom industrin. Har du arbetat med försäljning är det en stor fördel. Du har erbjudit kunder produkter med högt teknikinnehåll.
 • Trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att både utveckla befintliga och skapa nya affärsrelationer.
 • I samarbetet med kollegor globalt krävs goda kunskaper i engelska.
 • Om du är resultatinriktad, drivande, strukturerad, samarbetsvillig och har en stor portion humor kommer du att passa in i vårt OEM-team.
Vi erbjuder
 • Du får representera ett företag som är världsledande i sin bransch. Vi på ebm-papst ser personalen som en tillgång och har därför genom åren skapat en god, trivsam och familjär atmosfär. Vi erbjuder ett attraktivt anställningspaket inkluderande tjänstebil och en gedigen introduktion. Vi satsar på våra anställda och vi kan erbjuda en personlig utveckling inom koncernen. Vi arbetar ständigt med jämställdhets-, kvalitets- och hållbarhetsfrågor. Vår slogan är ”Engineering a better life”.
Om företaget

ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik, aerodynamik och digitala lösningar ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment.
Moderbolaget i ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla utanför Stockholm. Vi är ca 65 anställda och vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Älvsbyn och Örebro. Totalt har ebm-papst ca 14000 anställda i ca 50 länder och omsätter drygt 2 miljarder Euro. I Sverige har vi en omsättning på 400 miljoner kronor.

Sökord: säljare, försäljningsingenjör, Account Manager, AM, energiingenjör, Key Account Manager, KAM, distriktschef, distriktchef, regionschef, regionchef, Area Sales Manager, affärsområdeschef, produktchef, produktspecialist, innesäljare, projektledare, teknisk support, offertingenjör, konsult, HVAC, Heating Ventilation Air Conditioning, ventilation, värme, kyla, aggregat, ventilationsaggregat, luftrenare, fläkt, klimat, värmepumpar, elektronikkylning, elektromekanik, elmotor, elmotorer, industri, industriteknik, medicinteknik, Industrial Air Technology, fan, OEM
Denna tjänst är tillsatt!