Denna tjänst är tillsatt!

Teknisk Säljare

Som Teknisk Säljare / Teknisk Säljsupport kommer du att sälja ebm-papst:s välkända fläktar, elmotorer och drivlösningar till ledande produktföretag inom tillverkande industri. Du tillhör vår framgångsrika OEM-avdelning. Du arbetar idag med någon form av teknisk försäljning eller teknisk säljsupport av produkter med avancerat teknikinnehåll. Vi är intresserade av både seniora och juniora sökanden. Viktigast för oss är din personlighet och att du har ett eget driv samt ett stort intresse för teknik och kunder.

På ebm-papst ansvarar vi för allt från design till plåtbearbetning. Som teknisk säljare inom OEM driver du försäljningsprojekten framåt från idé till inbyggda produkter, såväl mot kund som internt. Vid vårt huvudkontor i Järfälla finns ett högmodernt produktionscenter med möjligheter att tillverka kundanpassade lösningar. Vi kan nu även erbjuda marknaden digitala lösningar, vilket ger arbetet på vår OEM-avdelning en extra dimension.

Dina arbetsuppgifter
 • Erbjuda marknaden ebm-papst:s starka varumärke inom fläktar, elmotorer, drivlösningar och digitala lösningar.
 • Bearbeta befintliga OEM-kunder (maskinbyggare) som är produktföretag inom följande industrier: ventilation, kyla, värme, elektronik och medicinteknik.
 • Du träffar eller har digitala möten med konstruktörer, inköpare och produktionstekniker som du ger förslag på både standard- och kundanpassade tekniska lösningar.
 • Du presenterar produktnyheter och driver projekt tillsammans med kunderna. Med en kreativ framtoning är du en teknisk resurs för kunderna och ger förslag på optimala tekniska lösningar.
 • Ansvara för att utveckla ett antal befintliga kunder.
 • Delta i mässor och seminarier.
 • Rapportera till försäljningschefen och placering är på vårt regionkontor i Göteborg (Västra Frölunda).
Din bakgrund/personlighet
 • Du har en bakgrund inom industrin. Har du arbetat med teknisk försäljning eller teknisk support är det en stor fördel. Du har erbjudit kunder produkter med högt teknikinnehåll.
 • Trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att både utveckla befintliga och skapa nya affärsrelationer.
 • I samarbetet med kollegor globalt krävs goda kunskaper i engelska.
 • Om du är resultatinriktad, drivande, strukturerad, samarbetsvillig och har en stor portion humor kommer du att passa in i vårt OEM-team.
Vi erbjuder
 • Du får representera ett företag som är världsledande i sin bransch. Vi på ebm-papst ser personalen som en tillgång och har därför genom åren skapat en god, trivsam och familjär atmosfär. Vi erbjuder ett attraktivt anställningspaket inkluderande tjänstebil och en gedigen introduktion. Vi satsar på våra anställda och vi kan erbjuda en personlig utveckling inom koncernen. Vi arbetar ständigt med jämställdhets-, kvalitets- och hållbarhetsfrågor. Vår slogan är ”Engineering a better life”.
Om företaget

ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik, aerodynamik och digitala lösningar ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment.
Moderbolaget i ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla utanför Stockholm. Vi är 58 anställda och vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Älvsbyn och Örebro. Totalt har ebm-papst ca 14800 anställda i ca 50 länder och omsätter drygt 2,3 miljarder Euro. I Sverige har vi en omsättning på 378 miljoner kronor.

Sökord: säljare, försäljningsingenjör, Account Manager, AM, energiingenjör, Key Account Manager, KAM, distriktschef, distriktchef, regionschef, regionchef, Area Sales Manager, affärsområdeschef, produktchef, produktspecialist, innesäljare, projektledare, teknisk support, technical support, offertingenjör, konsult, HVAC, Heating Ventilation Air Conditioning, ventilation, värme, kyla, aggregat, ventilationsaggregat, luftrenare, fläkt, klimat, värmepumpar, elektronikkylning, elektromekanik, elmotor, elmotorer, industri, industriteknik, medicinteknik, Industrial Air Technology, fan, OEM
Denna tjänst är tillsatt!